Kamperen brengt voor de meeste mensen altijd ergernissen. Het is niet voor niets dat kamperen als ultieme relatietest wordt gezien. Maar hoe zou het zijn als alle ergernissen worden weggegnomen? Dan zou iedereen kamperen waarschijnlijk een stuk leuker vinden. In deze blog lees je tips waardoor jou volgende kampeer avontuur een groot succes wordt.  

Tip 1: Gebruik kaarsvet als de rits van je tent vastzit 

Kaarsvet? Ja kaarsvet. Als de rits van je tent niet goed open wil kun je er het beste kaarsvet op smeren. Door er kaarsvet op te smeren zorg je als het ware dat de rits vettig blijft. Hierdoor hoef je in de ochtend geen extra moeite te doe om je de rits van je tent te openen en hoef je niet verplicht nog meer tijd op je slaapmat door te brengen.  

Tip 2: Geen wespen meer in je drinken 

In de zomer kunnen westen voor grote om minder grotere problemen zorgen. De één loopt hard weg bij het zien van een wesp en de ander blijft rustig zitten. Maar allemaal zijn we het er vast over eens dat het niet prettig is om een wesp in je drinken aan te treffen. Maar daar hebben we een lifehack voor. Mocht je geen dichte bekers met rietjes hebben dan kun je cupcakepapiertjes rond je beker doen. Vervolgens prik je er een gaatje in en steek je er een rietje door. Op deze manier komt de wesp niet in je beker.   

Tip 3: Vuur maken 

Als je lekker aan het kamperen bent wil je misschien wel eens even lekker barbecueën. Daarbij heb je vuur nodig en dat kan best lastig zijn. Je kunt op voorhand wc-rolletjes vullen met het stof dat je uit de droger haalt. Dit is erg brandbaar en daardoor heb je het vuur snel aan. Wat je ook zou kunnen doen is een eierdoos vullen met briketjes en die vervolgens aan te steken. Zo kun je in de avond lekker in je campingstoel rond de barbecueën zitten.