Dacht jij de laatste keer toen de premie voor jouw autoverzekering werd afgeschreven: klopt dit wel? Is het nodig dat ik zoveel betaal? Mocht je dit herkennen, dan wordt het tijd om eens te kijken wat je kunt doen om die premie te verlagen. De kans is namelijk groot dat wanneer je een tijdje niet naar je verzekering gekeken hebt, je inderdaad meer betaalt dan nodig zou hoeven zijn. Wij geven je daarom een aantal handige tips om te zorgen dat je een premie betaalt die aantrekkelijk is, zonder dat je minder goed verzekerd bent.

 

Je autoverzekering berekenen

Veel mensen sluiten bij de aanschaf van hun auto een autoverzekering af en kijken vervolgens nooit meer naar deze verzekering om. Dat is niet altijd verstandig. Je auto wordt namelijk ouder en daardoor sluit de gekozen verzekering niet altijd meer naadloos aan bij wat je wagen nodig heeft. Je autoverzekering berekenen is dan een goede optie. Kijk even naar welk soort verzekering je hebt. Heb jij bijvoorbeeld een allrisk-verzekering, dan is het goed om te heroverwegen of je deze nog nodig hebt. Hoe ouder je wagen namelijk wordt, hoe minder het nodig is om deze tegen alle mogelijke risico’s te verzekeren. Als je auto echt oud is geworden, dat wil zeggen minimaal zeven jaar of ouder, dan is het eigenlijk alleen maar nodig om je auto van een basisverzekering te voorzien.

 

Wat verzeker je precies?

Een autoverzekering is in Nederland verplicht. Je verzekert je in de meeste gevallen voornamelijk voor anderen. Veroorzaak jij een ongeluk waarbij een tegenpartij betrokken is die hierdoor schade oploopt, dan wordt deze schade vergoed. Moet jouw wagen ook gerepareerd worden, dan moet je deze kosten zelf betalen, mits je een allrisk-verzekering hebt afgesloten. Omdat de reparatiekosten snel boven de dagwaarde van je wagen uitstijgen, is het vaak voordeliger om bij forse schade een andere auto te kopen. Is jouw auto bij de aanschaf al op leeftijd, dan kun je je wagen beter alleen WA verzekeren. Zo weet je zeker dat je wagen goed verzekerd is en dat jij toch niet meer betaalt dan nodig is. Een dure verzekering is dan niet nodig want de kans is groot dat je hier geen aanspraak op kunt maken. Wil je meer weten? Informeer dan even bij je verzekeringsmaatschappij. Deze kan je goed vertellen wat voor jouw wagen en in jouw situatie het beste is om te doen.

 

Vergelijk de verzekeringsmaatschappijen

Om er zeker van te zijn dat je goed verzekerd zult zijn en dat alles ook nog eens voor een scherpe prijs, raden wij je aan om de verschillende opties goed te vergelijken. Bekijk daarom altijd de mogelijkheden van meerdere verzekeringsmaatschappijen om te zien waar je de meeste dekking krijgt en waar je goede aanvullende pakketten kunt nemen. Kijk ook altijd naar de vraag of je van pakketkorting kunt profiteren. Door al je verzekeringen bij een en dezelfde partij af te sluiten, kun je vaak heel mooie kortingen pakken. Wie kan daar iets op tegen hebben?