Bitcoins… je kunt er in 2021 bijna niet meer omheen. Op elk feestje of pauze wordt er wel gepraat over cryptocurrencies en met name Bitcoin. Maar Bitcoins, waar komen die opeens vandaan? Wat zijn ze? En vooral, gaan ze weg of zijn ze de toekomst? Ben je benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Lees dan vooral verder. Wij nemen je mee door het ontstaan en de geschiedenis van deze bijzondere nieuwe digitale munt.

Wat is Bitcoin?

Dus, Bitcoin. We komen ze overal tegen, maar wat zijn ze nu eigenlijk? Bitcoin, en alle andere crypto’s, zijn digitale munten die decentraal zijn. In andere woorden betekent dit dat er geen derde partij bij komt kijken, waar dit bij onze ‘’normale’’ valuta’s wel het geval is. Denk maar aan bijvoorbeeld banken en overheden. Deze digitale munt functioneert dankzij twee enorm belangrijke mechanismes. Je hebt er vast wel eens over gehoord: Blockchain en Mining. Tegenwoordig is de Bitcoin koers onwijs hoog en is het in de afgelopen 10 jaar exponentieel gegroeid.

Privacy als aanleiding

Vroeger werd vrijwel alles cash afgerekend, maar tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze pinpas. Veel makkelijker natuurlijk. Het enige nadeel hiervan is dat alles wat je koopt via je pinpas online word vastgelegd. Dit wil je natuurlijk niet altijd, en dat is je goed recht. Je hebt recht op privacy. De cypherpunks wilden dit ook niet en besloten dus een digitale munt te creëren die wel privacy biedt. Een munt waarmee je privacy behoudt dus, er waren al enkele voorgangers voor de Bitcoin, maar geen één van die munten is daadwerkelijk echt ontstaan. De Bitcoin is dan ook de eerste decentrale en digitale crypto.

Halloween is Bitcoin-dag

Wist je dat Bitcoin ‘’geboren’’ is op Halloween? Jawel, op 31 oktober kregen de Cypherpunks een mail van Ene Satoshi Nakamoto in hun mailbox met de publicatie van de Bitcoin. Deze persoon is geen echte persoon blijkt achteraf, maar wat of wie het is weet niemand. Een man of vrouw, een enkeling of een groep mensen. We zullen er nooit achter komen. Dat is wat de Bitcoin extra speciaal maakt. Wil jij Bitcoin kopen? Neem dan eens een kijkje bij de beste en betrouwbaarste exchanges van de wereld. Zo krijg jij waar voor je geld en wordt het investeren in Bitcoin een stuk veiliger!