We kunnen er niet meer omheen: cryptovaluta zijn inmiddels volledig geïntegreerd in het wereldwijde betalingswezen. De eerste cryptomunt, Bitcoin, werd gelanceerd in 2009, en inmiddels zijn er wel meer dan 4000 cryptovaluta op de markt. Kijken we naar de koers van de belangrijkste valuta, dan zien we veel ups en downs. Maar hoe staat het momenteel met de koers van de meest populaire cryptomunten? In dit artikel zoomen we in op de huidige staat van Bitcoin, Ethereum en Ripple.

Bitcoin

De afgelopen tijd heeft de koers van de Bitcoin behoorlijk wat veranderingen ondergaan. Hetgeen wat we hier schrijven kan ook volgende week zomaar weer anders zijn. Afgelopen week ging het in ieder geval prima met de Bitcoin koers. De prijs van één Bitcoin schoot voor het eerst door de barrière heen van 50.000 euro. Zo is de waarde van de munt in het afgelopen jaar vertienvoudigd. Dat gaat lekker dus, zou je denken. Maar amper een dag later kreeg de koers een flinke klap te verwerken. India verbood namelijk als eerste land ter wereld de Bitcoin, waardoor de waarde met bijna 10% daalde. Toch zijn experts over het algemeen optimistisch over de koers van de Bitcoin, omdat steeds meer mensen en bedrijven beginnen te geloven in dit betaalmiddel.

Ethereum

Ook Ethereum verloor de afgelopen weken terrein. Net als Bitcoin had de Ethereum koers de afgelopen maanden een recordhoogte bereikt, maar nu zijn er wat tegenvallers te bespeuren. Dit komt mede door wat interne strubbelingen. Ethereum werkt namelijk aan een aantal updates waar de miners van de valuta niet bepaald blij mee zijn. Toch verwachten experts niet dat dit veel effect gaat hebben en lijkt de toekomst van Ethereum positief.

Ripple

Ripple zit momenteel enigszins in zwaar weer. De cryptomunt wordt namelijk aangeklaagd voor de illegale verkoop van effecten met XRP. In de koers zijn de problemen waar Ripple mee kampt terug te zien in de grote schommelingen die hij vertoont. Momenteel ligt de koers lager dan in eind november, dus helemaal lekker gaat het niet met deze cryptomunt.