Een zakelijke financiering kan jouw bedrijf helpen om een lastige periode te ontsnappen of juist een goede periode te belonen met extra groei en een gezonde uitbreiding van het bedrijf. Sta je op het punt een grote investering te doen voor jouw onderneming? Dan is een zakelijk lening misschien wel iets voor jou! Een bedrijfslening aanvragen is redelijk eenvoudig en is onderverdeeld in vier delen.

Bepaal je financieringsdoel

Voordat je een bedrijfslening aan gaat vragen is het belangrijk om jouw financieringsdoel te bepalen. In andere woorden, waarvoor wil je het geld gaan gebruiken? Een zakelijke lening is uiterst geschikt als middel om een grote investering te financieren. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van nieuwe voertuigen, nieuwe bedrijfspanden, de bouw van een nieuwe website of andere grote investeringen om de groei van het bedrijf te bevorderen. Het kan vaak ook een goed idee zijn voor groeiende ondernemingen om te investeren in voorraad en opslag om aan de oplopende vraag te kunnen voldoen en zo geen omzet mis te lopen. 

Bepaal het bedrag en de looptijd

Als je jouw financieringsdoel hebt bepaald kun je je verder verdiepen in het leningbedrag. Het is cruciaal dat je goed van te voren weet hoeveel geld je nodig hebt en hoeveel geld je daarvan moet lenen. Het zou zonde zijn als je achteraf nog een extra lening moet afsluiten of dat je een veel te grote lening hebt afgesloten en betaal je rente over geld dat je verder niet gebruikt. De zakelijke lening rente wordt van te voren bepaald en wordt maandelijks afgeschreven. De looptijd van een lening verschilt per situatie. Afhankelijk van hoe snel je denkt het afgesproken bedrag terug te kunnen betalen kan je een looptijd tot maximaal 5 jaar afsluiten. 

Bepaal de financieringsvorm

Het is dan belangrijk om te kijken naar wat voor financieringsvorm aantrekkelijk is voor jouw situatie. Voor grote investeringen is een zakelijke lening uiterst geschikt. Zoek je een middel om een kleinere investering te financieren dan is zakelijk krediet misschien wel iets voor jou.

Voorwaarden en documentatie

Niet ieder bedrijf komt in aanmerking voor een zakelijke lening en het is daarom essentieel om van te voren de voorwaarden voor een bedrijfsfinanciering te bekijken. Er zijn een aantal branches waar geen zakelijke lening voor uit wordt gegeven: bijvoorbeeld financiële dienstverlening, commercieel vastgoed of gokken. Ook de bedrijfsresultaten zijn belangrijk voor de aanvraag van een bedrijfslening. Een onderneming moet een positief eigen vermogen hebben en een positief resultaat hebben geboekt. Documentatie die laat zien dat je aan de voorwaarden voldoet zijn belangrijk om bij de hand te hebben tijdens de aanvraag van een zakelijke lening.